Kārtējais pirmais penaļots

Lidmašīnas..
Voldis
Profesors
Re: Kārtējais pirmais penaļots

Post by Voldis » 29 Nov 2017, 10:18

Sāku līmēt savu Piparu. Pats process vienkārši miljons! Tāds gandarījums! Priecājos, ka iesāku līmēt pats. 8)

Ups! Bilžu komentus sajaucu vietām... Sorry!
Attachments
Pipars_2.jpg
Tikko no maisa izvilkts izskatās gaužām necili.
Pipars_1.jpg
Te jau parādās kaut kādas aprises.

UldisK
Profesors

Post by UldisK » 29 Nov 2017, 12:22

Apsveicu!
Vislielāko vērību pievērst karbonu stienīšu ielīmēšanai , nekādu karsto līmpistoli - 5min sveķi , pie kam rūpīgi nosmērējot visas stieņa virsmas un tad iespraust EPP. es vēl pašā EPP iebakstu sveķus. ar 5min tas jādara veikli. Šie stienīši arī nosaka cik ilgi plane būs stingrs gaisā. ja stienis pieķerts tikai punktos spārns locās un punkta vietas ātri atsit, tāpat karstlīme no karbona pie locīšanas lec nost. Ļoti daudzi šo punktu palaiz garām stieņus kārtīgi neielīmējot un lidmašīna ļoti ātri zaudē stingrību, kas momentā atsaucās uz vadāmību, viņa evolūcijās sāk dzīvot savu dzīvi, bet vizuāli liekās ka ar lidmašīnu viss ir kārtībā .

Voldis
Profesors

Post by Voldis » 29 Nov 2017, 12:44

Tās ir karbona plāksnītes - apmēram 1x4 mm šķērsgriezumā. Es līmēju ar CA, centos rūpīgi sapilināt līmi visā garumā. Epoksīda sveķi saimniecībā vēl nav ieviesušies. Es laikam sākšu kaut ko līmēt ar parastajiem, nu labi, diennakti žūst, bet toties mierīgi var visu nosmērēt un visur sapildīt un arī savietot līmējamās lietas, a tie 5 min prasa zināmu veiklību un piešaušanos - gaužām viegli var visu sačakarēt.

UldisK
Profesors

Post by UldisK » 29 Nov 2017, 15:55

tad var ņemt 20min sveķus , tā atšķirība starp viņiem ir tāda, ātrie sveķi ir elastīgi , 24h parasti visi cieti. Ja cietos sveķus loca tie sadrūp, ātrie sveķi izstaigā kādu brīdi līdz. pie tā EPP es uzskatu ka lābāk ir ātrie. arī eņģes ar ātrajiem sveķiem līmētās labāk stāv. Otrs ar ko var droši līmēt šos stieņus un visu citu ir putu līme. piem "Pumax" "Gorilla" - var droši iepirkt, jo ja turpināsi ņemties ar "penaļotiem" noderēs visos projektos. Neņemt lielos daudzumos, mazāko iepakojuma kāds ir , jo viņa gadiem nestāvēs pēc vaļā attaisīšanas. Nezinu , ar CA neēsmu nekad līmējis , es viņu uzskatu par tādu ātro remonta līme ne darba līmi. Iespējams jau ka tura tikpat labi , ja nav palikušas šķirbs, šķirbas CA toč nelīmē, līmē tikai tās vietas kuras ir ciešā kontaktā. CA gels vēl mazliet aizpilda kādas simdaļas šuves.

binary
Profesors

Post by binary » 30 Nov 2017, 14:39

Vēl par uztvērēju tēmu - parādījeis jauns Rx, https://www.banggood.com/RX-F82DA-8CH-R ... rehouse=CN
Compatible transmitter: X9D/X9D Plus/DIT/DFT/X9E/X12S
Output format: PWM PPM SBUS
do you ever feel that if you weren't paid to write code, you'd do it anyway?

Voldis
Profesors

Post by Voldis » 02 Dec 2017, 17:27

binary wrote:Vēl par uztvērēju tēmu - parādījeis jauns Rx, https://www.banggood.com/RX-F82DA-8CH-R ... rehouse=CN
Compatible transmitter: X9D/X9D Plus/DIT/DFT/X9E/X12S
Output format: PWM PPM SBUS
Izskatās labs, droši vien ir vērts pamēģināt.

Manu uzmanību piesaistīja šis https://www.banggood.com/FrSky-S6R-2_4G ... rehouse=CN
Paskatījos video, vispār iespēja ieslēgt stabilizāciju, kad sajukuši pedāļi, vējš iepūtis astē vai cita ķibele, liekas tīri noderīga - būtu drošāka sajūta - gandrīz kā lidojot ar treneri, kas jebkurā brīdī var nākt palīgā. Un arī pamēģināt interesanti.

binary
Profesors

Post by binary » 02 Dec 2017, 21:36

Tad tu gribi mācīties ar kontrolieri vai bez?
do you ever feel that if you weren't paid to write code, you'd do it anyway?

UldisK
Profesors

Post by UldisK » 02 Dec 2017, 21:47

Voldis wrote:kad sajukuši pedāļi, vējš iepūtis astē vai cita ķibele, liekas tīri noderīga - būtu drošāka sajūta - gandrīz kā lidojot ar treneri, kas jebkurā brīdī var nākt palīgā. Un arī pamēģināt interesanti.
Ja nav ātrums - vējš iepūš astē - tad neviens treneris Tev ar nepalīdzēs. Ko uzreiz saku, es neaplidoju un neregulēju nevienu svešu lidmašīnu kurai uz borta ir uzstādīta jebkāda veida stabilizācija , kaut tā ir atslēgta. Man ir bijis viens piedzīvojums ar svešu 1,8m balsas lidmašīnu kurai netīšam gaisā aktivizējās sūdīgi noregulēta stabilizācija. Šo uzrakstīju tikai tādā sakarā ja tā doma par aplidošanu un regulēšanu paliek spēkā un brauc pie mums. Savādāk ja esi izlēmis jau sākumā mēģināt stab. - Tava izvēle , lai viss veicās un gan jau būs labi - visi kas grib gaisā ir tikuši un uz zemes atpakaļ arī :)
Ja kas, mācības ir efektīgākas kad apzinies to, ka pašam ar visu jātiek galā bez burvja podziņas. Un šī noteikti nav tā lidmašīna kur ja arī kas sajuks būs lielas asaras , viņa tāpat vēlākais otrā dienā būs lidojoša, varbūt ne tik estētiski smuka kā no kastes :)

Voldis
Profesors

Post by Voldis » 03 Dec 2017, 17:37

Man ir bijusi iespēja palidot ar Fantomu. Pirmais lidojums - fantastiskas sajūtas - sirds dauzās, kājas trīc, pašam liekas, ka esi ielecis ledainā ūdenī pēc pirts, vienkārši super! Otrais lidojums - jau vēsā mierā pacel atļautajā augumā, palido pa riņķi, pagrozi kameru, paskaties uz pasauli no augšas un tas ir ļoti interesanti paskatīties uz pazīstamām vietām. A trešais jau rutīna, celties gaisā ir vērts tikai lai pafotografētu un/vai pafilmētu, bet sajūsma par pašu lidošanu ir krietni noplakusi, jo mācēt jau nevajag pilnīgi neko! Bet filmēšanai šis aparāts ir lielisks - ļoti stabils, ilgs lidošanas laiks, vienkārša apiešanās, u.t.t. Tāpēc ar kopterīti mācos lidot tikai acro modē, jā, iet lēni, toties esi pilnā kontaktā ar stihiju - jūtama katra vēja pūsmiņa un virpulītis un atbildīgs par katru manevru - tās jau citas sajūtas.

Ļotene ar stabilizāciju varētu būt kaut kādā ziņā līdzīga Fantomam, tāpēc plānoju lidot (un arī mācīties) bez stabilizācijas. Vēlreiz ar vēsu prātu padomājot - lai stabilizācija labi darbotos, tad to vajag noregulēt. Diez vai tas kontrolieris patstāvīgi spēs noteikt mana penaļota kritisko ātrumu, nepieciešamo throttli un citus parametrus, tātad vajadzēs regulēt un kalibrēt - sanāk - lai labi noregulētu stabilizāciju vispirms jāmāk lidot. Gandrīz apburtais loks veidojas!
No otras puses - kritiskā situācijā stabilizāciju vēl ir jāpaspēj ieslēgt kamēr var kaut ko labot. Ja ir sajukuši pedāļi, tad ir iestājies apjukums un tikpat labi varu arī nepaspēt neko ieslēgt. Izskatās, ka praktiskais labums no stabilizācijas varētu būt krietni mazāks kā varētu cerēt pēc reklāmām.
UldisK wrote:...Ja kas, mācības ir efektīgākas kad apzinies to, ka pašam ar visu jātiek galā bez burvja podziņas. Un šī noteikti nav tā lidmašīna kur ja arī kas sajuks būs lielas asaras , viņa tāpat vēlākais otrā dienā būs lidojoša, varbūt ne tik estētiski smuka kā no kastes :)
Šim piekrītu pilnībā! :) Un arī sajūtas ir asākas kad zini, ka paļauties vari tikai uz sevi. Tā ka, Uldi, ceru uz Tavu atbalstu! :)

Voldis
Profesors

Post by Voldis » 03 Dec 2017, 20:11

Tagad par nākošajiem soļiem. Pēc kāda laiciņa nāksies spraust pie uztvērēja servas - vai ir kādi standarti vai vismaz labā prakse - kurā kanālā ko spraust? Var jau saspraust kā pagadās un sakonfigurēt kā vajag, Tarāns to pieļauj, bet, vai tā ir labi?

AigarsG
Meistars

Post by AigarsG » 03 Dec 2017, 20:30

Voldis wrote:Tagad par nākošajiem soļiem. Pēc kāda laiciņa nāksies spraust pie uztvērēja servas - vai ir kādi standarti vai vismaz labā prakse - kurā kanālā ko spraust? Var jau saspraust kā pagadās un sakonfigurēt kā vajag, Tarāns to pieļauj, bet, vai tā ir labi?
Nedaudz jau ir, tas ir iegājis vēsturiski no aparatūru attīstības un nepieciešamības.
1-eleroni(virzienstūre tiem kam nav eleronu); 2-augstumstūre; 3-gāze; 4-virzienstūre. Tālā gan pārsvarā ir improvizācija, kaut gan dažām firmām ir noklusēti iestādījumi.

Voldis
Profesors

Post by Voldis » 03 Dec 2017, 20:33

Bet ja es gribu eleronus katru uz savu kanālu? - lai nākotnē varētu paspēlēties ar flapu režīmu. Nobīdīt par vienu kanālu vai iespraust kādā brīvajā?
Un vai ir kaut kādi praktiski pie tā pieturēties?

AigarsG
Meistars

Post by AigarsG » 03 Dec 2017, 22:03

Voldis wrote:Bet ja es gribu eleronus katru uz savu kanālu? - lai nākotnē varētu paspēlēties ar flapu režīmu. Nobīdīt par vienu kanālu vai iespraust kādā brīvajā?
Un vai ir kaut kādi praktiski pie tā pieturēties?
Vienu eleronu sprauž 1 otru brīvajā vai noklusētā. Tāpat rīkojas ja ir divas augstumstūres vienu sprauž 2 otru brīvajā.

UldisK
Profesors

Post by UldisK » 03 Dec 2017, 23:08

Kā jau Aigars minēja , vēl šeit sāk darboties tie maģiskie burtu AERT, RETA ....salikumi kuri ir Radio Setap(ne visām pultīm , tām kurām ir parasti tad pēc tā izvēles radio jau pats jaunam modelim visu samet par šiem kanāliem), parasti jaunajām pultīm noklusēti ir RETA Ruder, Elevator,Thortle,Aileron Es lieku pēc standarta AETR un pakārtoti A E R T A1 E1 planieriem lielajām lidmašīnām jau vēl kaudze ar kanāliem, Benzīnniekam man piemēram ir 4 Eleron kanāli jo tos kustina 4 servo. Ja ir salikts pēc augstāk minētā standarta, cits pieredzējušāks pilots var ātrāk noorentēties ja vajag ko palabot. jebkurā gadījumā ja izvēlies citu pie tā arī vajag pēc tam pieturēties. un viss kas nāk papildus likt pēc tam brīvajos. Man parasti ir Ch1 Ail Ch2Ele CH3THR Ch4Rud Ch5Ail2 Ch5Ele2 ...
P.S. par cik latviski aileron saka elerons tad bieži dažiem gadās to sajaukt ar ELE elevator, augstumstūre :)

PowerON
Meistars

Post by PowerON » 06 Dec 2017, 20:08

Nu par kanāliem var jau būt.

Post Reply