RC kā sporta veida popularizēšanas programma

Viss kas par rc mašīnām, remonti, regulēšana un utt
UldisK
Profesors
Re: Vai Pilotage-rc.lv verās ciet?

Post by UldisK » 02 Nov 2012, 00:33

Nuu saknes RC vismaz "gaisam" LV būs gandrīz tikpat dziļas kā motosportam, Kā šodien atceros (~30gadus atpakaļ) kad katru gadu Bauskā bija sacensības visās lidoņu klasēs - protams tad RC bija autiņos ar diskrētām mašīnām un ne katrs varēja atļauties aparatūru - par to brīvlidojošos un kaujiniekos dalībnieku skaits bija ĻOTI liels , atceros ka gulējām kādas skolas sporta zālē kā siļķes mucā , jo sacensības bija vairākas dienas. Visi modeļi protams bija pašu taisīti.Arī tad bija jau indori, brīvlidojoši , un jāteic lidoja viņi labāk kā tagad pērkamie. Labi tas tā nostaļģija. Ko gribēju ar to pateikt - Šodien lai pats izgatavotu brīvlidojošu modeli nemaz nevajag lielu ieguldījumu , bet nav kas to visu popularizētu . Kuldīgā šogad atsākās lidmodelistu pulciņš , kur arī tiek mācīts kā apieties ar instrumentiem un tiek izgatavoti brīvlidojošie modeļi kuriem sestdien būs tādas kā sacensības. Kad vakaros lidināmies savā pļavā , bieži pienāk dažāda vecuma interesenti un taujā , viņiem nav ne jausmas ka LV ir arī RC veikali , bet to ka Maxima , RIMI u.t.t. tirgojās dažādi RC mēsli viņiem gan ir zināms. Tas nebija domāts akmens nevienā lauciņā , vienkārši varbūt tiem kam tas interesē no biznesa puses ir vērts aizdomāties, jo nav jau LV tikai Rīga. Un kā likums tiem kam gribētos nodarboties ar modelismu līdz tai nevar tikt , jebšu pat nekad nav bijuši. Protams nevajag katrā miestā bodi , LV pietiktu ar vienu , bet kaut kā popularizēt gan. Cik pasākumu lidoņu jomā RC veikali ir veikuši , neskaitot izstādi Rīgā ? Kaut vienā posmā Yota planieru klasē vismaz ir piedalījušies (vienīgās oficiālās sacensības LV kurās piedalās ne tikai no LV). Lidmodelisms noteikti neaizsākās ar modeļiem virs 100Ls un ja tam ieliek pareizus pamatus , tad āķis lūpā ir uz ilgu laiku , citam "pa žizņenna" :D Un vairāk vai mazāk šis tas būs jāiegādā tepat.
Last edited by UldisK on 02 Nov 2012, 00:45, edited 1 time in total.

janissav
Profesors

Re: RC kā sporta veida popularizēšanas programma

Post by janissav » 02 Nov 2012, 00:48

Pārcēlu vairākus postus no šīs diskusijas: viewtopic.php?p=40319#p40319

Un piebilstot Ulda teiktajam.
Atceros Ķīpsalā, pienāk cilvēks, jautāja, kur pirku heli, (nu sorry) bet teicu, ka Ķīnā. Bet piebildu, ka te pat LV arī ir 3 veikali. Viss ir nopērkams/pasūtams.
Tad apmeklētājs teica, nopircis Maximā heli sīcim, saplīsis, un sapratis, ka daļas viņam nekādas, nācās izmest laukā. Tad nu sāka interesēties pēc tāda, kuram var daļas dabūt. Ar to gribēju piebilst, ka Maxima arī čakarē mūsu hobiju. Cilvēks saprot, ka nav daļu, nu pie velna, nepirkšu vairs.

Alnisg
Meistars

Post by Alnisg » 02 Nov 2012, 11:06

Tas, ka ieinteresētie patreiz esošās RC aprites sistēmā un tās saglabāšanā kļūst tramīgi, ir labi, moš' neierūsēs. Patiesībā jebkura procesa dzinējspēks ir tikai un vienīgi konkurence. Loģiski, ka jebkāda daudz-maz stabila tusiņa uzrašanās, teiksim Rīgā, traumēs patlabanējo infrastruktūru īpašniekus perifērijā un patlabanējo procesu turētājus... Bet tas būtu normāli, ka nostabilizētos sava aprite skolniekiem, aprite diletantiem un aprite profiņiem, pie kam, viena otru papildinot, kā tas šobrīd jau ir motosportā.
*** kas attiecas uz mani, lai arī tusiņus man tieši nevajag, sev pieņemamos piedalītos un kādas naudiņas tur atstātu..., bet par RC lietiņām, kā tādām, es tērēju diezgan tās naudiņas un tērēju šeit Latvijā, nevi pie kitajozām vai kur vēl, tā kā neknābājiet.

Janis A
Profesors

Post by Janis A » 03 Nov 2012, 02:35

Alnisg wrote: teiksim Rīgā, traumēs patlabanējo infrastruktūru īpašniekus perifērijā un patlabanējo procesu turētājus... Bet tas būtu normāli, ka nostabilizētos sava aprite skolniekiem, aprite diletantiem un aprite profiņiem, pie kam, viena otru papildinot, kā tas šobrīd jau ir motosportā.
Ja uzrastos kāda trase Rīgā vai tās tuvējā apkaimē - RC Offroads tikai iegūtu. Tu kłūdies, uzskatīdams, ka būs no tā sliktums esošajiem trases turētājiem.

Par tām n-tajām apritēm - jo vairāk reālu braucēju - jo labāk. Latvijā profinu nav vispār. Esošos braucējus tad sadalam starp skolnziekiem un diletantiem. Ir vēl trešā grupa - foruma muldētāji, kas tikai runā, taisa vilnus, bet pat reāli satikties dzīvē nav spējīgi.

Resume : jo vairāk reālu RC braucēju, jebkura līmena, jo labāk
Oficiālais Mugen dīleris Latvijā.
Oficiālais Bullitt, Ninja, RB motoru dīleris Latvijā.
www.ankravsrc.lv

Mugen MBX6T, Bullitt B-218
Mugen MBX6R, Bullitt B-218

jeshka
Iesācējs

Post by jeshka » 03 Nov 2012, 14:40

ja ir lauts izteikt nerealas lietas.
tad Bikernieku sporta baze. tur ir asfalta trase lielajam masinam, ralijkrossa trase, kartinga trase, un dragreiseri tur ari brauc. nu vai tur nevaretu atrast gabalinu zemes offroad trasitie. jo tur notiek auto tusins kur piedalas gan soseja, gan ralijkross, gan dragreis. un man skiet ta butu laba vieta kur popularizet RC. jo apmekletiba ir liela. ja nevar tur nevar uzbuvet realu trasi, tad varbut izveidot pagaidu, tramplinus uz taisit no finiera, vai kka ta.
bet jautajums i r man skiet taja, cik laika ir gatavi ieguldit organizatori saja risinajuma.
jo es atceros ,loti , loti, loti sen Bikerniekos notika rc nitro onroad sacensibas, kuras radija pat pa TV. man skiet tas bija pat kkadas starptautiskas sacensibas.
ko iegutu? man skiet to visu rc padarisanu redzetu vairak masas neka lidz sim, tie kas tirgo kkadas rc lietas butu iespeja tur sevi paradit.
un ari onroads tur ar varetu, sevi paradit.
un varbut tur ari varetu izveidot to centru.

Stalwart
Meistars

Post by Stalwart » 03 Nov 2012, 16:27

Drifta trasīte tur pastāv jau ilgus gadus, un neviens mūs prom nedzen. Tā gan aizņem nesalīdzināmi mazāk vietas par tipisku offroad trasi.
1:10 4WD Drift: Yokomo DPR -- FOR SALE
1:10 2WD Drift: Yokomo SD SSG
1:10 Touring Stock: Yokomo BD7
Celestial Mechanics :: TeamCelestial.com :: facebook.com/CelMechanics :: youtube.com/CelMechanics :: @CelMechanics

Alnisg
Meistars

Post by Alnisg » 03 Nov 2012, 19:28

Nu, jā, Biķeri... aš’ divas reizes par rep. čempu tur tapu, bet faktiski tur ir tikai asfalts un džungļi. Bezceļš tur varētu tapt tikai ar īpašu Biķeru vadības pretimnākšanu a’ moš’ tas pat ir reāli...., nezinu. Cik zinu, tad, piemēram, trases vadības attiecības ar motosportu ir visai smagas. “333” trase tad jau ir piemērotāka, jo tur ir asfalts, vieta bezceļam, vieta “gaisam” un ir liels ūdens pleķis, pie kam, var darīt tā, lai tās aktivitātes vienā teritorijā nepārklātos, bet sabiedriskā transporta uz turieni, gan, nav un pat ar veļluku ir nopietni ko mīties no centra, tā kā par masveidību tur var necerēt.
*** Manējs’ tā do mā, ka Biķeru mežs vai kāds parks...
***Es “dubļu sezonās” parasti reizes divas nedēļā (biežāk se un sv) braukāju Biķeru mežā laukumiņā pie Linezera ielas 5.numura, tiko kā no turienes ierados un lādēju aķus, lai rīt atkal brauktu. Tur pietiktu vietas arī neliela izmēra heļa veidīgiem lidoņiem, ir arī aizvējš. Arī tur staigājošā tauta ir labvēlīga pret mani un RC kā tādu, nāk klāt, izsaka atzinību, interesējās, kas, kur, cik, smieklīgi ir veči, kuriem šitais baigi interesē, bet kauns to interesi rādīt kaimiņiem un sievai. Ja interese vienlaicīgi ar mani tur ko pasākt, zvan’t man vai mailot, kontakti manā mājaslapā.

Jānis K.
Profesors

Post by Jānis K. » 05 Nov 2012, 14:42

Arī esmu novērojis, ka cilvēki kautrīgi prasīt. Daudzi arī mūsu baģus uzskata par rotaļmašīnītēm :D
Vakar un aizvakar bija patīkams laiks, lai brauktu ar offroad. Pazīmējos netālu no tukuma staķika, paslidinājos pa slpaju asfaltu
spolēju augšā kalnā, katra 3. garāmbraucošā mašīna nepiemremzēja, pārējās gandrīz sastrēgumu taisīja :D
Garāmgājēji arī piestāj apskatīties, aprunāties gan nāk retais, un kad nosaucu ciparu, tad tik pat ātri aiziet.
KM Baja 5B, Spektrum DX3S, http://www.baja5b.lv
Turnigy SCT 4x4 Brushless 1/10
BSR BT-4 1/10 4WD Touring

jeshka
Iesācējs

Post by jeshka » 06 Nov 2012, 09:01

Alnisg wrote:Nu, jā, Biķeri... aš’ divas reizes par rep. čempu tur tapu, bet faktiski tur ir tikai asfalts un džungļi. Bezceļš tur varētu tapt tikai ar īpašu Biķeru vadības pretimnākšanu a’ moš’ tas pat ir reāli...., nezinu. Cik zinu, tad, piemēram, trases vadības attiecības ar motosportu ir visai smagas. “333” trase tad jau ir piemērotāka, jo tur ir asfalts, vieta bezceļam, vieta “gaisam” un ir liels ūdens pleķis, pie kam, var darīt tā, lai tās aktivitātes vienā teritorijā nepārklātos, bet sabiedriskā transporta uz turieni, gan, nav un pat ar veļluku ir nopietni ko mīties no centra, tā kā par masveidību tur var necerēt.
*** Manējs’ tā do mā, ka Biķeru mežs vai kāds parks...
***Es “dubļu sezonās” parasti reizes divas nedēļā (biežāk se un sv) braukāju Biķeru mežā laukumiņā pie Linezera ielas 5.numura, tiko kā no turienes ierados un lādēju aķus, lai rīt atkal brauktu. Tur pietiktu vietas arī neliela izmēra heļa veidīgiem lidoņiem, ir arī aizvējš. Arī tur staigājošā tauta ir labvēlīga pret mani un RC kā tādu, nāk klāt, izsaka atzinību, interesējās, kas, kur, cik, smieklīgi ir veči, kuriem šitais baigi interesē, bet kauns to interesi rādīt kaimiņiem un sievai. Ja interese vienlaicīgi ar mani tur ko pasākt, zvan’t man vai mailot, kontakti manā mājaslapā.
nu re as pat divas vietas ir kur varetu riga taisit trases, tur jau zinama infra struktura jau ir, atkristu daudzu lietu kartosana. BET cik cilveki ir gatavi ziedot tam savu laiku. tas izskatas loti vienkarsi, bet prasa laiku, nervus un kkadus lidzeklus.
bet kur ir Gatis Panavs, kas itka bija , taka rc offroada patrons sadarbiba ar LAF?

Janis A
Profesors

Post by Janis A » 06 Nov 2012, 10:06

jeshka wrote: nu re as pat divas vietas ir kur varetu riga taisit trases, tur jau zinama infra struktura jau ir, atkristu daudzu lietu kartosana. BET cik cilveki ir gatavi ziedot tam savu laiku. tas izskatas loti vienkarsi, bet prasa laiku, nervus un kkadus lidzeklus.
Vieta ir tikai pusbēda. Kā jau pareizi raksti - nepieciešami lieli cilvēkresursi vai tā alternatīva - nauda.
Oficiālais Mugen dīleris Latvijā.
Oficiālais Bullitt, Ninja, RB motoru dīleris Latvijā.
www.ankravsrc.lv

Mugen MBX6T, Bullitt B-218
Mugen MBX6R, Bullitt B-218

Challenger
Profesors

Post by Challenger » 06 Nov 2012, 10:56

Shii teema ir malta gandriiz katru gadu un nekaa jauna te neparaadaas ...... ir taada lieta kaa tirgus kas ir kaut kaads lielums un tas ka tagad saaks peekshnji saciikstes kaads papildus organizeet no taa tas tirgus nu varbuut par 10-20% pieaugs ne vairaak , ir veel taada lieta kaa mentalitaate kas LV ir stipri savaadaaka kaa LT un veel savaadaak kaa EE , paskataties kaads autoparks ir LT un kaads LV un EE pilniigi dazhaadiiba , LV vairaak tendeeta uz ziimeeshanos , kjipa kuram krutaaks , diezgan maz kam pasaki cik maksaa RC nepasmaida un nepajautaa vai ar galvu viss kaartiibaa , buutu labaak nopircis sev riepas mashiinai jaunas utt

LT ir stipri piezemeetaaka tauta un stipri vairaak peec skaita , EE ar savu mazo puuliiti vienmeer ir tirgojushi stipri vairaak jaunus autinjus , BET paarsvaraa taa ir vidusklase kas mums praktiski nav

Respektiivi LV ir cilveeki kam nav pirktspeeja ljoti daudz un tad daudz sameeraa bagaatie , NAV vidus slaanis ( daljeeji tie aizbraukushi ) un tas turpina samazinaaties un palielinaaties mazturiigie

Moraale tam visam , leciet no bikseem aaraa ar to nepanaaksiet ka peekshnji RC tirgus palielinaasies par 200% kas buutu ok lai atveertu sheit kaadu veikalu
Kyosho MP9TK2WC , TEAM ORION CODY KING edition
Futaba 3PKS

jeshka
Iesācējs

Post by jeshka » 06 Nov 2012, 11:20

Moraale tam visam , leciet no bikseem aaraa ar to nepanaaksiet ka peekshnji RC tirgus palielinaasies par 200% kas buutu ok lai atveertu sheit kaadu veikalu[/quote]

seit neiet ru par veikalu, bet gan pa trases izveidi Bekernirkos, kas ir Riga, vai piemeram 333, kas ir pie Riga.

bet kur palika atbilde par Gati Panavu. vins ir tomer cilveks ar zinamu svaru atiecigaja sfera.
vai ari tas vinam bija tads PR

lbrobis
Profesors

Post by lbrobis » 06 Nov 2012, 11:30

jeshka wrote:seit neiet ru par veikalu, bet gan pa trases izveidi Bekernirkos, kas ir Riga, vai piemeram 333, kas ir pie Riga.
bet kur palika atbilde par Gati Panavu. vins ir tomer cilveks ar zinamu svaru atiecigaja sfera.
Gatis Panavs = LATRC biedrs Challenger

Es tikai būšu priecīgs par to, ka tiks izveidota jauna trase Rīgā un mūsu pulciņš palielināsies.
Bet noteikti tas nebūšu Es :)... man pietiek ar Kangarniekiem.

Mums uz doto brīdi ir trīs kvalitatīvas trases:
Kangarnieki Rc
Pelēkais-Rc
Saldus Rc
Lasīju ka top vēl liela trase Cēsīs...

Lai trase kaut uzturēšanas izdevumus atsistu, tajā nepieciešams rīkot sacensības. Ar treniņu rīkošanu nepietiks :)
LAK ir 6 posmi... Priekšroka noteikti tiks dota vecajām trasēm ar kurām LAK ir ilglaicīga sadarbība.
tātad: Rīgas trase ne tikai jāatrod entuziasts CELTNIEKS, bet arī entuziasts FINANSISTS
OffRoad 1/8 Electric Buggy - TLR 8IGHT-E 3.0
Latvian Racing Team www.JuSTRc.lv Driver Roberts Treijs
www.RcOffroad.lv - Viss par Latvijas RcOffroad Kauss

jeshka
Iesācējs

Post by jeshka » 06 Nov 2012, 11:51

lbrobis wrote:
jeshka wrote:seit neiet ru par veikalu, bet gan pa trases izveidi Bekernirkos, kas ir Riga, vai piemeram 333, kas ir pie Riga.
Gatis Panavs = LATRC biedrs Challenger

Es tikai būšu priecīgs par to, ka tiks izveidota jauna trase Rīgā un mūsu pulciņš palielināsies.
Bet noteikti tas nebūšu Es :)... man pietiek ar Kangarniekiem.

Mums uz doto brīdi ir trīs kvalitatīvas trases:
Kangarnieki Rc
Pelēkais-Rc
Saldus Rc
Lasīju ka top vēl liela trase Cēsīs...

Lai trase kaut uzturēšanas izdevumus atsistu, tajā nepieciešams rīkot sacensības. Ar treniņu rīkošanu nepietiks :)
LAK ir 6 posmi... Priekšroka noteikti tiks dota vecajām trasēm ar kurām LAK ir ilglaicīga sadarbība.
tātad: Rīgas trase ne tikai jāatrod entuziasts CELTNIEKS, bet arī entuziasts FINANSISTS
nu skaidrs par trasi Riga, ir jagaida kads celnieks un finansists.
vai ta bez tevis nav vairak neviena kas ta gribetu paentuazistet :D . tas ta.
es nebut nedomaju ka nu tagad vajag trasi katra miesta, bet man skiet ka nu Riga vajadzetu but trasei.
ta ir mana utopiska doma, fantazija, nerala lieta, ko seit var izteikt :)

RaimondsV
Meistars

Post by RaimondsV » 06 Nov 2012, 12:09

jeshka wrote: seit neiet ru par veikalu, bet gan pa trases izveidi Bekernirkos, kas ir Riga, vai piemeram 333, kas ir pie Riga.
Jautājums, vai Tu būtu ar mieru maksāt kādus 15-20Ls par treniņu dienu Biķerniekos vai 333?
Un cik vispar savāktos gribētāji?
Tas kura nav...

Post Reply